Rozhovory

Rozhovor s Markusom Vanhalom (Omnium Gatherum).

4. októbra za v Košiciach, presnejšie v klube Collosseum, predstavila fínska melodická death metalová smršť OMNIUM GATHERUM, ktorá sa po tom, ako obehla viaceré kontinenty, opäť vrátila do Európy na druhé turné v rámci podpory albumu „The Burning Cold“ (2018, Cenutry Media). Pri tejto príležitosti sme s gitaristom Markusom pripravili rozhovor, v ktorom sa okrem iného dozviete, čo si myslí o slovenských fanúšikoch, o turné OMNIUM GATHERUM či INSOMNIUM, čo pre neho znamená proces tvorby a veľa iných zaujímavostí z táborov oboch kapiel, v ktorých pôsobí. Vo videu si môžete zapnúť aj slovenské titulky.

Discografia OMNIUM GATHERUM:
Spirits and August Light (2003)
Years in Waste (2004)
Stuck Here on Snakes Way (2007)
The Redshift (2008)
New World Shadows (2011)
Beyond (2013)
Grey Heavens (2016)
The Burning Cold (2018)

Aktuálna zostava:
Markus Vanhala – sólová gitara
Aapo Koivisto – klávesy
Jukka Pelkonen – spev
Joonas „Jope“ Koto – gitara
Tuomo Latvala – bicie
Pyry Hanski – basgitara